Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile GameStop explodează după ce faimosul trader „Roaring Kitty” a anunţat un livestream pe YouTube pentru vineri

Acţiunile GameStop explodează după ce faimosul trader...

Autor: Liviu Popescu

06.06.2024, 21:39 949

Acţiunile GameStop  au urcat puternic joi după-amiază după ce liderul acţiunilor de meme „Roaring Kitty” a programat un livestream pe YouTube, care ar fi primul său livestream în aproape patru ani, scrie CNBC.

Roaring Kitty, al cărui nume real este Keith Gill, a stabilit ora pentru chat-ul său live la prânz, vineri, despre care investitorii au speculat că va fi o discuţie optimistă despre participaţia sa masivă la GameStop. Investitorul a găzduit live-uri de trei ore în august 2020, explicând teza sa de investiţii din spatele retailerului său preferat de jocuri video.

GameStop a sărit cu 30% pentru a se tranzacţiona în jurul valorii de 40 de dolari pe unitate. Tranzacţionarea a fost întreruptă pentru scurt timp din cauza volatilităţii. Acţiunile au crescut cu peste 80% în această săptămână.

Erau deja peste 10.000 de persoane care aşteptau în livestream şi nenumărate comentarii curgeau prin căsuţa de chat.

Gill, care este cunoscut sub numele de DeepF------Value pe Reddit, a reapărut recent online, la mai bine de trei ani după ce a declanşat mania istorică de tranzacţionare din 2021. Duminica trecută el a început să posteze capturi de ecran ale portofoliului său E-trade care deţinea cinci milioane de acţiuni ordinare GameStop şi 120.000 de opţiuni de cumpărare. Combinate, acestea au o valoare de piaţă de cel puţin 200 de milioane de dolari acum.

Se pare că şi-a păstrat poziţiile începând de luni seară. Gill a încetat să mai posteze actualizări după ce The Wall Street Journal a raportat că brokerul E-Trade al Morgan Stanley se gândea să-l dea afară din cauza îngrijorării că ceea ce făcea ar putea echivala cu o manipulare a pieţei.

Investitorul este un fost agent de marketing pentru Massachusetts Mutual Life Insurance. Mania din 2021 a dus la o serie de audieri în Congres, cu participarea lui Gill, în jurul practicilor brokerilor şi a gamificării tranzacţiilor cu amănuntul.