Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Adrian Gafiţa, CFO Agroland: Avem în plan o emisiune de obligaţiuni de 10 mil. lei. Nu luăm în calcul o majorare de capital. T1/2024 a fost bun, T2 este foarte bun până acum. „Avem bugetată o investiţie într-un echipament care o să scadă costul energetic pe ou cu 35-40%“

Bursă. Adrian Gafiţa, CFO Agroland: Avem în plan o...

Autor: Liviu Popescu

21.06.2024, 07:00 1043

 ♦ „Ne aşteptăm să avem 350.000 de găini la finalul anului şi 100 de milioane de ouă“ ♦ În T1 Agroland a vândut ouă de 11 mil. lei, plus 56% într-un an, pe fondul creşterii capacităţii de producţie de la Mihăileşti.

Agroland Business Systems (simbol bursier AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură şi alimentaţie, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, are în vedere o emisiune de obligaţiuni de 10 mi­lioane de lei (2 mil. euro) la Bursa de Valori Bucureşti, fără a lua în calcul o majorare de capital, pentru a susţinute implementarea planurilor de dezvoltare.

Aceste planuri includ investiţii în platforma avicolă de la Mihăileşti (3 mil. euro), dublarea capacităţii de sortare şi optimizarea logisticii şi depozitării la fabrica de furaje de Işalniţa (1 mil. euro).

„Nevoile noastre de capital sunt în creştere ţinând cont de de faptul că dorim în continuare să mărim capacităţile“, a spus Adrian Gafiţa, director financiar al Agroland, într-o conferinţă de presă.

„De exemplu ferma de la Mihăileşti. În acest moment suntem în curs de achiziţia două echipa­mente mari, în valoare de aproxi­mativ 3 mil. euro, prin care vom majora numărul de găini. Ne aşteptăm să avem undeva la 300.000 de găini la finalul anului, iar apoi să cu ajutorul acestor echipamente să ajungem la 350.000 de găini. Target-ul nostru ar fi să ajungem la 100 de milioane de ouă vândute pe an.“

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro