Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Alfred Stern, preşedintele OMV: Printre priorităţile noastre se numără transformarea OMV Petrom într-un lider al tranziţiei energetice în sud-estul Europei

Bursă. Alfred Stern, preşedintele OMV: Printre...

Autor: Eduard Ivanovici

13.06.2024, 15:38 2568

OMV, grupul austriac care deţine pachetul majoritar de acţiuni la OMV Petrom, şi-a actualizat în sus estimările privind câştigurile şi fluxurile de capital pentru anul 2030, citând în acest sens un mediu de piaţă mai favorabil petrolului, gazelor naturale şi marjelor de rafinare, potrivit agenţiei de presă Reuters.

„Priorităţile noastre principale vor fi maximizarea generării de numerar din activităţile noastre de bază, creşterea afacerilor în domeniul chimiei, transformarea OMV Petrom într-un lider al tranziţiei energetice în sud-estul Europei şi transformarea OMV într-un pionier în domeniul energiei geotermale, combustibililor sustenabili pentru aviaţie şi produselor chimice circulare”, spune Alfred Stern, preşedintele OMV.

La Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile OMV Petrom (SNP) se tranzacţionează în creştere cu 32,6% de la începutul anului încoace, perioadă în care compania a marcat multiple maxime istorice pe cotaţie şi a ajuns la o evaluare de 47 de miliarde de lei.

OMV Petrom anunţă o investiţie de 750 mil. euro la rafinăria Petrobrazi pentru a deveni primul producător major de combustibili sustenabili din regiune

Pentru 2024, grupul OMV ţinteşte un profit operaţional CSS de 6,5 miliarde de euro, de la o estimare anterioară de 6 miliarde. Fluxul de numerar ar ajunge la 7,5 miliarde de euro, de la 7 miliarde cât prognozase până acum grupul, scrie Reuters.

Grupul austriac OMV, cu sediul la Viena, deţine 51,16% din capitalul social al OMV Petrom, în timp ce statului român îi revin 20,7 procente din totalul acţiunilor.