Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Arctic Stream: Consiliul Concurenţei desfăşoară între 4 şi 7 iunie o inspecţie privind activitatea companiei. Sunt vizate mai multe grupuri IT din România

Bursă. Arctic Stream: Consiliul Concurenţei...

Autor: Eduard Ivanovici

05.06.2024, 16:01 577

Integratorul de infrastructură şi securitate IT Arctic Stream (simbol bursier AST) a informat miercuri piaţa de capital cu privire la o inspecţie recentă din partea Consiliului Concurenţei care vizează mai multe companii din sectorul IT din România, conform unui raport de la BVB.

Vizita efectuată de către Consiliul Concurenţei la sediul grupului din Bucureşti se desfăşoară între 4 şi 7 Iunie cu scopul verificării activităţii societăţii, alături de mai multe companii din industrie, pe piaţa comercializării echipamentelor şi tehnologia informaţiei şi comunicaţii din România.

„Reprezentanţii Arctic Stream cooperează pe deplin cu autoritatea de concurenţă pe parcursul inspecţiei, punând la dispoziţie toate documentele şi informaţiile solicitate. Societatea a respectat şi va continua să respecte toate reglementările legale ce îi sunt aplicabile, inclusiv în domeniul concurenţei”, scrie compania.

Arctic Stream a încheiat T1/2024 cu un profit net de 1,98 milioane de lei, în scădere cu 10% faţă de aceleaşi trei luni de anul trecut, în vreme ce veniturile din exploatare au rămas aproape neschimbate, la 29,6 milioane de lei. Cheltuielile din exploatare s-au majorat cu 4% la 27,8 milioane.

Cu 15% s-au apreciat acţiunile AST în ultimele 12 luni, la o valoare de piaţă de 121,5 milioane de lei. Dinamica din 2024 este de minus 0,7%, pe tranzacţii de 4,6 milioane de lei.

CEO-ul Dragoş Diaconu deţine 67,6% din capitalul social al grupului.