Burse - Fonduri mutuale

Bursă. BRD Asset Management urcă de pe locul trei şi devine cel mai mare administrator de investiţii din România în funcţie de active, cu 4,7 mld. lei la finele lui aprilie, în creştere cu 37% într-un an. Activele întregii industrii, pe plus cu 5 mld. lei în ultimul an

Bursă. BRD Asset Management urcă de pe locul trei şi...

Raiffeisen AM cade pe locul doi, după ce a deţinut prima poziţie în martie Erste, lider al industriei de-a lungul timpului, se află acum pe locul trei Activele întregii industrii, pe plus cu 5 mld. lei în ultimul an.

La 4,7 miliarde de lei au ajuns activele BRD Asset Management la finele lunii aprilie 2024, cu 36,6% mai mult decât în aceeaşi lună de anul trecut. Compania – parte a BRD - Groupe Société Générale (simbol bursier BRD) – a urcat astfel de pe locul trei în luna martie de anul acesta şi a devenit cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România în funcţie de active.

După ce a deţinut prima poziţie în martie, depăşind Erste AM, Raiffeisen AM a căzut pe locul doi în aprilie, cu active similare celor aflate sub gestiunea BRD AM, dar cu o cotă de 20,5% din piaţă, arată cele mai recente date ale Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF). Activele s-au apreciat însă cu 44% sau 1,4 miliarde an/an.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro