Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Care sunt până acum cele mai performante acţiuni din prima ligă bursieră de la Bucureşti şi de ce?

Bursă. Care sunt până acum cele mai performante...

Autor: Tibi Oprea

04.06.2024, 00:07 2916

„Luna aceasta şi luna viitoare vor fi zile cu valori importante ale dividendelor“, spune un broker.

Acţiunile celor mai tranzacţionate 20 de companii de la Bursa de Valori Bucureşti au livrat randamente de la minus 10,9% la plus 52,3% în primele cinci luni din 2024. Spre comparaţie, indicele principal BET din care fac parte a înregistrat o creştere de 14,7%, în timp ce randamentul cu tot cu dividende a fost de 18%, conform datelor agregate de ZF de la BVB.

Cele mai bune randamente, peste cel livrat de BET, le-au avut Digi Communications (52,3%), Sphera Franchise Group (35%), Banca Transilvania (31,5%), MedLife (27,6%), Aquila Part Prod (25%), OMV Petrom (22,3%), Electrica (19%), Transgaz (18,8%).

„Mişcările pe care le-am văzut în piaţă mă determină să spun că a fost mai bine dacă ai păstrat acţiunile pentru a primi dividende şi să vinzi ulterior, pentru că preţurile acţiunilor au coborât cu mai puţin decât valoarea dividendelor. Au fost şi cazuri diferite, pentru FP şi BRD, de exemplu, dar acolo au existat şi alte ştiri”, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estinvest, pentru ZF.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro