Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Producătorul de uleiuri Argus din Constanţa vrea să contracteze credite bancare de maximum 120 mil. lei pentru capital de lucru

Bursă. Producătorul de uleiuri Argus din Constanţa...

Autor: Tibi Oprea

04.06.2024, 18:23 1272

Argus Constanţa, producător de uleiuri listat la Bursă sub simbolul UARG, a convocat acţionarii în data de 10 iulie 2024 pentru a aproba, printre altele, contractarea unor credite bancare în sumă de maximum 120 mil. lei pentru capital de lucru.

„Aprobarea garantării creditelor bancare cu următoarele: active imobilizate aparţinând ARGUS S.A. Constanţa, reprezentând până la 100 % din total active imobilizate corporale din patrimoniu, cesiune de creanţe, stocuri, ipotecă mobiliară asupra încasărilor şi soldurilor curente şi subconturilor deschise de ARGUS S.A. la banca finanţatoare”, este un alt punct pe ordinea de zi a acţionarilor.

De asemenea, se va vota prelungirea linie de credit de 7,5 mil. lei pe o perioadă de 12 luni şi menţinerea garanţiilor încheiate în anul anterior, respectiv accesarea unor facilităţi de factorilor de maximum 5 mil. lei garantate cu creanţele rezultate din contractele perfectate cu diferiţi parteneri contractuali.

Totodată, acţionarii vor discuta şi vânzarea prin licitaţie publică a unor active non-core a căror valoare, individual sau cumulat, nu depăşeşte 35% din totalul activelor imobilizate, la un preţ care nu poate fi mai mic decât valoarea stabilită printr-un raport de evaluare întocmit cu cel mult două luni înaintea iniţierii vânzării. Raportul de evaluare va fi întocmit de un evaluator membru ANEVAR.