Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Schimbare la vârful companiei TeraPlast. Bogdan Lucian Crăciunaş va fi noul director financiar al celui mai mare procesator de polimeri din Europa de sud-est

Bursă: Schimbare la vârful companiei TeraPlast. Bogdan...

Autor: Valeriu Dănilă

07.06.2024, 18:23 1561

TeraPlast SA anunţă numirea domnului Bogdan Lucian Crăciunaş în funcţia de director financiar al companiei, începând cu data de 29 iulie 2024, se arată într-un comunicat de presă emis de companie.

Bogdan Lucian Crăciunaş şi-a început cariera în 2007 şi a acumulat o vastă experienţă profesională în cadrul a două companii de audit financiar din Big 4. Înainte de a se alătura echipei TeraPlast, Bogdan a ocupat poziţia de director economic al producătorului de medicamente Terapia, parte din grupul Sun Pharmaceutical Industries.

Bogdan este membru al Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR) şi al Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) din Glasgow, UK, din 2014.

În noul său rol, Bogdan Crăciunaş va colabora îndeaproape cu directorul general Alexandru Stânean pentru a continua dezvoltarea şi succesul TeraPlast prin integrarea companiilor nou achiziţionate precum şi pentru noi dezvoltări în România şi străinătate.

„Sunt onorat de oportunitatea de a mă alătura echipei executive a unei companii de anvergura şi vizibilitatea TeraPlast. Am acceptat această provocare atât datorită dinamismului şi a proiectelor ambiţioase ale întregului Grup TeraPlast, cât şi datorită echipei extrem de puternice, cu o viziune clară asupra viitorului companiei. Mă identific cu valorile companiei şi îmbrăţişez această nouă provocare din carieră cu mult optimism şi motivare”, a declarat Bogdan Crăciunaş, director financiar TeraPlast.

„Suntem încântaţi să îl avem pe Bogdan alături de noi. Experienţa sa în domeniul industrial şi abilităţile sale în domeniul financiar vor aduce un aport semnificativ echipei noastre executive. Suntem încrezători că împreună vom atinge noi obiective ambiţioase”, a declarat Alexandru Stânean, directorul general TeraPlast.

 

Despre Grupul TeraPlast

Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Europa de sud-est. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack, Palplast Moldova, companiile Grupului Wolfgang Freiler şi Somplast.

Din 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti, în indicii Small Cap şi Global All Cap ai FTSE Russell şi în indicii MSCI Frontier IMI (Investable Market Index).

În cadrul evaluării Vektor în baza a 12 criterii privind guvernanţa corporativă şi comunicarea cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obţinut nota maximă, 10, pentru al cincilea an consecutiv.