Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Vanguard, Goldman Sachs, BlackRock şi alţi grei ai investiţiilor din Danemarca, Italia, Polonia au intrat în acţionariatul Hidroelectrica odată cu listarea la Bursa de Valori Bucureşti

ZF Anuar Energie 2024

Bursă. Vanguard, Goldman Sachs, BlackRock şi alţi grei...

Autor: Liviu Popescu

17.06.2024, 07:40 6908

Cel mai mare acţionar străin al companiei de stat, cu o investiţie de circa 410 milioane de lei, adică 0,7% din capitalul social, este un investitor care nu a mai avut până acum de-a face cu Bursa de Valori Bucureşti.

Cea mai mare listare a anului 2023 din Europa, cea de 9,3 miliarde de lei a Hidroelectrica (simbol bursier H2O) la Bursa de Valori Bucureşti, a atras în acţionariatul companiei de stat investitori de calibru din SUA, Marea Britanie, Olanda, Italia, Finlanda, Danemarca, Franţa, Suedia.

Pe listă sunt nume grele din peisajul investiţional, precum americanii de la Vanguard, Goldman Sachs şi BlackRock, olandezii de la NN Group şi suedezii de la East Capital, dar şi investitori care până la listarea Hidroelectrica în vara lui 2023 nu descoperiseră încă Bursa de Valori  Bucureşti. Cel mai mare acţionar străin al companiei de stat, cu o investiţie de circa 410 milioane de lei, adică 0,7%, este un investitor care nu a mai avut până acum de-a face cu Bursa de Valori Bucureşti.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro