Burse - Fonduri mutuale

Istoria se repetă pe piaţa cripto. SEC - Autoritatea de Reglementare Financiară Americană - aprobă ETF-ul pe Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă. Decizia vine la câteva luni distanţă după aprobarea primului ETF pe Bitcoin

Sursă foto: cointelegraph.com

Sursă foto: cointelegraph.com

Autor: Robert Manea

24.05.2024, 12:03 11385

Autoritatea de Reglementare Financiară Americană (SEC) a aprobat joi, 23 mai, pe piaţa spot ETF-ul (fonduri de tranzacţionare la Bursă) pe Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă după Bitcoin, relatează Reuters.

ETF-ul se va tranzacţiona pe bursa Nasdaq, CBOE şi NYSE, însă data la care urmează să fie disponibil rămâne să fie anunţată în curând.

Fonduri de investiţii precum VanEck, ARK Investments/21Shares şi BlackRock vor putea pune la dispoziţie clienţilor săi posibilitatea de a investi în Ethereum prin intermediul acestora.

Anunţul vine ca o a doua decizie după ce, în urmă cu câteva luni pe 10 ianuarie, SEC a făcut istorie în spaţiul cripto aprobând primul ETF pe o criptomonedă şi anume pe Bitcoin.

După mai multe amânări, termenul limită pentru decizia finală de aprobare a fost joi, 23 mai 2024. Decizia a creat reacţii de surprindere, deoarece participanţii la piaţă se pregăteau de un răspuns negativ din partea SEC deoarece nu a interacţionat cu ei în privinţa cererilor.

La momentul redactării ştirii, un ether (ETH) valorează 3.670 de dolari. Capitalizarea pe piaţă este de 441,6 miliarde de dolari.