Burse - Fonduri mutuale

Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania: Ne dezvoltăm în continuare activitatea de pensii, având şi acolo planuri ambiţioase

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania

Autor: Liviu Popescu

28.05.2024, 07:00 2774

♦ ZF a scris în ianuarie că Banca Transilvania şi austriecii de la VIG prin Carpathia Pensii sunt în finală pentru achiziţia BRD Pensii, cu active de 6 mld. lei şi 600.000 de participanţi la Pilonul II şi Pilonul III.

„Ne dezvoltăm în continuare activitatea de pensii, având şi acolo planuri ambiţioase“, a spus Omer Tetik, director general al Băncii Transilvania, în videoconferinţa cu analiştii pentru ,prezentarea rezultatelor financiare din T1/2024. Tetik nu a oferit mai multe detalii cu privire planurile băncii de la Cluj pe segmentul de pensii private şi nici nu a fost întrebat cu privire la acest lucru.

Banca Transilvania are în grup o companie de administrate de pensii private, respectiv BT Pensii, activă în prezent doar pe segmentul de pensii facultative Pilon III. BT Pensii administrează fondul Pensia Mea, care potrivit celor mai recente date ale Autorităţii de Supra­veghere Financiară, are active de 237 mil. lei investite în numele a aproximativ 60.000 de români. Director general al BT Pensii este Corina Cojocaru, iar preşedinte Aurel Bernat, fost CEO, BT AM.

ZF a scris pe 26 ianuarie că Banca Transilvania şi austriecii de la VIG prin Carpathia Pensii sunt în finală pentru achiziţia BRD Pensii, cu un portofoliu cu active de circa 6 mld. lei şi 600.000 de participanţi la Pilonul II şi Pilonul III. BRD a decis la jumătatea anului trecut să vândă BRD Pensii, mai ales că societatea a fost în centrul unui scandal de fraudă de 23 mil. lei în vara anului 2022.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro