Burse - Fonduri mutuale

Premier Energy Group a achiziţionat două noi proiecte fotovoltaice pentru producţia de energie electrică regenerabilă cu o capacitate instalată de 86 MW

Premier Energy Group a achiziţionat două noi proiecte...

Autor: Ştefan Stan

14.06.2024, 19:42 381

Premier Energy Group, prin Alive Renewable Holding Limited şi împreună cu Motor Oil Renewable Energy Single Member S.A. (MORE), a achiziţionat două noi proiecte fotovoltaice pentru producţia de energie electrică regenerabilă. Proiectele, care ar putea să includa şi capacităţi de stocare, au o capacitate instalată de 86 MW în panouri fotovoltaice, completată de o capacitate de stocare a energiei electrice de 18 MWh.

Activităţile de dezvoltare vor fi coordonate de Alive Capital S.A., parte a Premier Energy Group. Premier Energy şi MORE îşi propun să finalizeze construcţia proiectelor până în a doua jumătate a anului 2025. Alive Renewable Holding Limited este un vehicul de investiţii în cadrul Premier Energy Group, una dintre cele mai dinamice companii integrate vertical din infrastructura energetică din Europa de Sud-Est.

MORE este braţul de energii regenerabile al grupului Motor Oil (Hellas) Corinth Refineries S.A., cu active operaţionale de 839 MW şi un portofoliu considerabil de active în dezvoltare. Motor Oil (Hellas) Corinth Refineries S.A. este un important furnizor multi-energetic în Europa de Sud-Est, activ în pieţele combustibililor, gazului natural şi electricităţii, în producţie, furnizare şi distribuţie.

Cele două achiziţii confirmă strategia Premier Energy Group de a viza în continuare noi achiziţii strategice şi dezvoltarea de noi proiecte în domeniul energiei regenerabile, în conformitate cu angajamentul său de a contribui direct la combaterea schimbărilor climatice.