Business Construct

Primăria Suceava a reuşit să vândă un apartament ANL, după mulţi ani în care nu a fost vândută nicio locuinţă

Arhiva Mediafax Foto

Autor: Tibi Bujdei

19.02.2014, 15:38 303

Primăria Suceava a reuşit să vândă un singur apartament construit prin ANL, după mai mulţi ani în care nu a fost vândută nicio locuinţă ANL din cauză că preţul era mai mare decât cel de pe piaţa liberă, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Sucevei a spus că a avut loc o minune şi s-a reuşit vânzarea unui apartament construit prin ANL după ce timp de mai mulţi ani nu s-a vândut niciunul dintre acestea din cauză că preţul era mai mare decât cel de pe piaţa liberă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că s-a vândut primul apartament dintre cele construite prin ANL, un apartament de două camere care a fost achiziţionat cu 22.870 de euro.

"Minune! Am vândut primul apartament prin ANL", a spus primarul, care a menţionat că vânzarea s-a făcut la preţul de 326 de euro/mp.

Cumpărătorul a mai achiziţionat şi terenul aferent apartamentului, cu suma de 2.436 de lei fără TVA, a precizat Lungu, care a subliniat că din întreaga tranzacţie municipalitatea încasează 1%, restul banilor fiind transferaţi autorităţii centrale.

El a mai spus că există cereri şi pentru ca alte apartamente construite prin ANL să fie achiziţionate şi şi-a exprimat speranţa că ANL va finanţa construcţia altor 80 de apartamente.

În prezent, în municipiul Suceava sunt aproximativ 200 de apartamente construite prin ANL, care îndeplinesc condiţiile pentru a fi vândute. În ultimii ani, autorităţile sucevene nu au reuşit să vândă niciun apartament construit prin ANL întrucât preţul stabilit era mai mare decât preţul de pe piaţa liberă.