Business Hi-Tech

Cisco va disponibiliza 10.000 de angajaţi pentru a-şi proteja profitul

Autor: Ştefan Vrabie

13.07.2011, 00:02 113

Cisco System, cel mai mare producător de echipamente de reţeadin lume, va disponibiliza la nivel mondial până la 10.000 deangajaţi sau aproximativ 14% din totalul forţei de muncă pentru areduce cheltuielile şi a spori creşterea profitului, scrieBloomberg.

Cisco se află într-un proces de reducere a numărului deangajaţi, care include 7.000 locuri de muncă ce vor fi eliminatepână la sfârşitul lunii august, ceilalţi 3.000 de angajaţi avândposibilitatea să demisioneze mai devreme în schimbul unor avantajeoferite de companie.

"John Chambers, directorul executiv Cisco, a adoptat acestăstrategie de restrângere a afacerilor mai puţin profitabiledeoarece acum în această competiţie există jucători precum JuniperNetworks şi Hewlett-Packard, care s-au impus pe piaţă cu produsemai simple şi mai ieftine. Vânzările de switch-uri şi routere, careau produs mai mult de jumătate din profitul de anul trecut alcompaniei, vor continua să scadă", a declarat Brian Marshall,analist la Gleacher & Co.

Potrivit oficialiilor companiei, concedierile care vor avea locanul acesta ar putea reduce cheltuielile Cisco cu până la unmiliard de dolari în anul fiscal 2012.