Business Hi-Tech

Commodore 64, calculatorul legenda, revine pe piata

Commodore 64, calculatorul legenda, revine pe piata

Autor: Roxana Cristea

09.07.2011, 14:34 1953

S-a nascut in 1982 si a trait doar 12 ani. Commodore 64,calculatorul legenda, revine insa pe piata anul acesta. Cu milioanede fani in intreaga lume, C64 vrea sa scrie o noua pagina deistorie.

"Cand productia de Commodore a fost inchisa, la mijocul anilor'90, am simtit ca lumea tehnologica a pierdut ceva de mare valoare.Acum insa calculatorul s-a intors si este mai bun ca niciodata",sustine Barry Altman, directorul general al Commodore SUA, companiecare a obtinut licenta de productie a Commodore 64, calculatorprodus intre anii 1982 si 1994.

Noul Commodore 64 pastreaza pe cat posibil un design retro, insaeste un calculator functional modern cu un procesor dual-core Atomde 1,8 GHz si grafica Nvidia Ion 2. In format standard, C64 vine cuo memorie de 2 GB, care poate fi insa extinsa pana la 4 GB, sipoate fi conectat la cele mai noi televizoare aparute pe piata. "Inprezent, calculatorul este disponibil doar in culoarea bej, insa inviitorul apropiat il vom lansa si in alte culori", a anuntatAltman, citat de Wall Street Journal. Pretul noului Commodore 64este de 595 de dolari, la fel ca acela al modelului original. "C64a fost primul meu calculator. Mi-a fost furat acum cativa ani. Dacaas avea bani mi-as cumpara unul. M-am uitat pe site-ul lor siruleaza pe Windows si Linux. Nu este puternic, dar este la moda sadetii unul", comenteaza un utilizator pe nume Tengill pe site-ulggmania.com.

Cea mai dotata versiune a calculatorului are BluRay, o memoriede 4 GB, Wi-Fi, un hard drive de 1 TB si costa 895 de dolari.Commodore 64 poate rula si pe Windows 7, cu toate ca la baza areUbuntu. "Vanzarile noului Commodore au depasit cu mult asteptarilenoastre si suntem la a doua serie de productie acum", afirmaAltman, fara a preciza insa cifre exacte. Citiţi mai mult despreCommodore 64 pewww.businessmagazin.ro