Business Hi-Tech

O nouă lovitură în IT-ul românesc: FintechOS a revenit în prim-plan printr-o nouă finanţare de 60 de milioane de dolari la o evaluare de sute de milioane de dolari

Proiectul fondat de Teodor Blidăruş (stânga), CEO al FintechOS şi Sergiu Neguţ (dreapta), chief strategy officer al FintechOS, a ridicat finanţări cumulate de peste 100 de milioane de dolari.

Proiectul fondat de Teodor Blidăruş (stânga), CEO al FintechOS şi Sergiu Neguţ (dreapta), chief strategy officer al FintechOS, a ridicat finanţări cumulate de peste 100 de milioane de dolari.

Autor: Alexandra Cepăreanu

07.06.2024, 23:33 9064

FintechOS şi-a îmbunătăţit eficienţa operaţională cu 170% şi a avut o creştere de 40% a cifrei de afaceri cumulate, pe toate cele patru pieţe pe care operează – US, Marea Britanie, Europa Continentală şi zona Asia-Pacific.

FintechOS, unul dintre cele mai cunoscute start-up-uri tech lansate pe plan local, care le oferă soluţii de digitalizare companiilor din industria financiară, ajutându-le să lanseze rapid produse noi, a finalizat o nouă rundă record de finanţare de 60 mil. dolari, la o evaluare de sute de milioane de dolari. Aceasta este cea de-a doua rundă de 60 mil. dolari obţinută de FintechOS după cea din 2021, şi una dintre cele mai mari obţinute vreodată de o companie de tech pornită din România, fiind astfel comparabilă doar cu succesiunea de finanţări obţinute de UiPath.

„Suma în sine nu este atât de importantă. Cred că important este de ce a avut loc runda B plus şi ce vrem să facem în continuare cu aceşti bani. Am avut o strategie de îmbunătăţire a eficienţei operaţionale, începutul anului ne-a prins cu nişte cifre foarte bune raportat la industrie. Am reuşit să îmbunătăţim eficienţa operaţională a companiei cu peste 170% year over year şi să avem o creştere a cifrei de afaceri de peste 40% în toate pieţele în care operăm - US, Marea Britanie, Europa Continentală şi zona Asia-Pacific (APAC). Şi asta cred că i-a îndemnat şi pe investitorii noi şi pe investitorii curenţi să continue să susţină compania în demersul de creştere. Investiţiile noastre se vor duce în trei direcţii care vizează produsul FintechOS: îmbunătăţirea capabilităţilor noastre de back office, zona de inteligenţă artificială (AI) şi self-efficacy“, a spus Teodor Blidăruş, cofondator şi CEO al FintechOS.

Runda de investiţii a fost condusă de Molten Ventures – cu sediul la Londra, Cipio Partners – fond de investiţii european, ce are birouri în Germania şi Luxemburg - şi BlackRock – cu sediul în New York, alături de investitorii existenţi EarlyBird VC, OTB VC – fond polonez - şi Gapminder VC.

În urma finanţării recente, cel mai mare acţionar al FintechOS este acum fondul de investiţii Molten Ventures care a condus atât runda anterioară de investiţii (în valoare tot de 60 mil. dolari) cât şi pe aceasta.

„Runda a fost condusă de Molten Ventures, care a condus seria B originală, şi de un nou investitor Cipio Partners. La această rundă au participat din nou toţi investitorii vechi. Nu mai suntem majoritari. Nu pot să spun cifre, dar pot să spun că în momentul acesta, cu atâţia investitori împărţirea este foarte fragmentată, adică niciunul din investitori nu are peste 20% din companie. Iar asta face ca discuţiile noastre să fie foarte colaborative. Cel mai mare acţionar este Molten care a condus şi runda B şi BĂ”, a spus Sergiu Neguţ, Chief Strategy Officer şi cofondator, FintechOS.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro