Business Hi-Tech

Răzvan Stoica, director general al GTS Telecom, cu afaceri de 38,8 mil. euro în 2023, minus 17%: În 2024, serviciile de securitate cibernetică vor rămâne în topul cererii, urmate de cele de integrare şi multi cloud

Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.06.2024, 11:20 64

Atacurile cibernetice tip ransomware (preluarea controlului datelor şi cedarea lor în schimbul unei plăţi) din perioada post-pandemică şi conflictele geopolitice din regiune determină companiile din România să investească în securitatea cibernetică, susţin reprezentanţii GTS Telecom, un furnizor de servicii de comunicaţii concentrat pe piaţa business, care este deţinut de nemţii de la Deutsche Telekom. Ei au adăugat că interesul pentru soluţii de protecţie a datelor este evident în structura cererii GTS Telecom, unde serviciile de securitate cibernetică au fost în top în 2023, urmate de soluţiile cloud şi managed services.

„Evenimentele post-pandemice din zona ransomware, precum si geoconflictele actuale cresc apetitul pentru servicii de securitate cibernetică. Siguranţa datelor este ameninţată, aşadar estimăm că această tendinţă va continua. Astfel, pentru anul în curs, serviciile de securitate cibernetică vor rămâne în topul cererii, urmate de cele de integrare şi multi cloud”, a spus Răzvan Stoica, director general al GTS Telecom.

GTS Telecom a închis anul 2023 cu venituri totale de 38,8 milioane euro, în scădere cu 17% faţă de anul precedent, şi un profit net de 2,4 milioane euro, în creştere cu aproape 12%. Compania a raportat un număr mediu de 139 de angajaţi la finalul anului 2023, arată datele publice.

Compania înfiinţată în 1993, pune la dispoziţia clienţilor un portofoliu extins de servicii naţionale şi internaţionale, tip Cloud, colocare, backup şi Disaster-Recovery în centrele de date proprii din Bucureşti şi Cluj, servicii de date, voce, acces internet şi anti-DDoS.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro