Business Hi-Tech

SeedBlink devine o platformă all-in-one pentru startup-uri, investitori şi alţi jucători din sectorul tech. Carmen Sebe, CEO, SeedBlink: Suntem un ecosistem de soluţii care sprijină startup-urile şi scaleup-urile din domeniul tehnologiei

Carmen Sebe, CEO al SeedBlink

Carmen Sebe, CEO al SeedBlink

Autor: Alexandra Cepăreanu

29.05.2024, 11:18 51

SeedBlink, companie specializată în investiţii în domeniul tehnologic european, devine o platformă all-in-one pentru startup-uri, investitori şi alţi jucători din sectorul tech, au transmis reprezentanţii SeedBlink. Astfel, SeedBlink permite accesul, gestionarea şi tranzacţionarea simplă şi fără fricţiuni a deţinerilor de capital, printr-o combinaţie unică de infrastructură tehnologică, servicii financiare şi o vastă reţea de investitori şi parteneri.

„Astăzi suntem un ecosistem de soluţii care sprijină startup-urile şi scaleup-urile din domeniul tehnologiei în demersul lor de creştere exponenţială, integrând servicii de finanţare, păstrarea angajaţilor cheie, comunicarea eficientă cu investitorii şi opţiuni de lichiditate timpurie. Accentul nostru rămâne pe simplificarea proceselor complexe de gestionare a capitalului propriu şi pe oferirea de oportunităţi de investiţii strategice", a spus Carmen Sebe, CEO al SeedBlink.

Acest moment marchează un an de la lansarea soluţiei de equity management a SeedBlink, Nimity, acum sub numele SeedBlink Equity. Aceasta se adaugă la succesul celor patru ani de investiţii susţinute de comunitate şi fonduri de Venture Capital, paşi importanţi spre o platformă all-in-one cu multiple beneficii, au mai transmis reprezentanţii SeedBlink.

„La Sessions, prioritizăm eficienţa, productivitatea şi inovaţia. Procesul nostru de finanţare şi equity management nu putea fi diferit. Suntem încântaţi să colaborăm cu SeedBlink, care ne-a oferit acces la diverse opţiuni de finanţare şi ne-a permis să oferim equity investitorilor, celor mai talentaţi membri ai echipei noastre şi comunităţii noastre de utilizatori. Practic, ducem participarea la capital şi strângerea de fonduri la următorul nivel. Platforma all-in-one a SeedBlink este un mare avantaj (...)”, a spus Radu Negulescu, CEO şi fondator al platformei de colaborare inteligentă Sessions.

De la lansare, SeedBlink a raportat peste un miliard de euro în active deţinute, 374 milioane de euro mobilizate pentru investiţii în startup-uri pentru mai mult de 350 de companii din 15 ţări şi peste 4.000 de companii înscrise în programul de equity management

Cu o abordare bazată pe date şi susţinută de AI, platforma modulară de equity management şi investiţii SeedBlink oferă în prezent patru categorii de servicii cheie:

•            SeedBlink Equity: Un modul cuprinzător care include gestionarea tabelului de capitaluri (cap table), planuri de opţiuni în acţiuni pentru angajaţi adaptate local, simulări de runde de finanţare, comunicare cu stakeholderii şi managementul portofoliului, printre alte servicii. Acestea ajută companiile să gestioneze eficient şi transparent capitalul propriu şi să ia decizii strategice informate.

•            SeedBlink Ventures: Accelerează procesul de finanţare pentru startup-urile din domeniul tehnologiei prin îndrumare, instrumente, infrastructură, vehicule de investiţii şi introduceri către reţeaua potrivită de investitori şi fonduri de capital de risc (VC).

•            SeedBlink Syndicates: Permite investitorilor de tip angel şi fondatorilor să îşi pună în comun şi să distribuie capitalul în cadrul propriilor reţele, favorizând oportunităţile de investiţii colaborative prin utilizarea platformei.

•            SeedBlink Secondaries: Facilitează tranzacţionarea acţiunilor, oferă lichiditate timpurie pentru acţiunile dobândite pentru angajaţi şi investitori, sprijină strategiile de diversificare a portofoliului.