Business Hi-Tech

Veniturile Orange România au scăzut cu 6,3% în T1, la 222 mil. euro

Veniturile Orange Romania au scazut cu 6,3% in T1, la 222 mil. euro

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

03.05.2011, 09:50 695

Orange Romania, numărul unu pe piaţa locală telecom, aînregistrat în primul trimestru din 2011 venituri de 222 mil. euro,în scădere cu 6,3%, potrivit raportului financiar al FranceTelecom, proprietarul companiei. Numărul de clienţi a scăzut cu 5%faţă de anul precedent, la 10,274 milioane.

"Excluzând impactul reglementărilor veniturile tuturorsubsidiarelor noastre din Europa au crescut, cu excepţia Românieiunde veniturile au scăzut şi a Elveţiei unde acestea au stagnat",potrivit datelor din raport.

"Ultimii doi ani de criză economică şi-au pus amprenta peobiceiurile de consum ale clienţilor. Chiar dacă observăm ooarecare imbunătăţire a mediului economic, cererea va creşteîntr-un ritm mult mai lent, iar în domeniul telecom, care esteoricum un domeniu cu o concurenţă feroce, eroziunea veniturilor vacontinua şi în trimestrele următoare. Încă de la începutul crizeiam dezvoltat o strategie elastică, adaptându-ne la condiţiilepieţei. Suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute, că ne-am păstrato bază solidă de abonaţi şi că Orange se menţine lider de piaţă" adeclarat în comunicat Thierry Millet, CEO Orange România.