Business Hi-Tech

ZF Cybersecurity Trends 2024. Protecţia datelor în era AI. Mihai Filip, CEO, Oves Enterprise: Volumul de atacuri va creşte, deci trebuie să creştem vigilenţa şi disciplina atât la nivel de individ cât şi în cadrul companiilor şi să folosim instrumente care au integrat AI şi care ne pot proteja

Mihai Filip, CEO al Oves Enterprise: Până la urmă problema este şi utilizatorul, deci aş face programe de conştientizare, aş încerca să fac educaţie, ca oamenii să aibă cunoştinţe de cybersecurity şi să ştie de ce şi cum să se protejeze.

Mihai Filip, CEO al Oves Enterprise: Până la urmă problema este şi utilizatorul, deci aş face programe de conştientizare, aş încerca să fac educaţie, ca oamenii să aibă cunoştinţe de cybersecurity şi să ştie de ce şi cum să se protejeze.

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.06.2024, 16:40 89

„Trebuie să înţelegem că dacă înainte de AI un număr de oameni făceau un milion de atacuri pe zi, în prezent, cu AI-ul acel un milion s-a transformat în zece milioane de atacuri de zi. Şi noi putem folosi AI-ul pentru a ne proteja dar tot trebuie să fim educaţi, informaţi şi precauţi.“

Pe fondul creşterii volumului de atacuri cibernetice, educaţia şi disciplina devin esenţiale atât pentru oameni în general, cât şi pentru companii, este de părere Mihai Filip, CEO al Oves Enterprise, companie din Cluj-Napoca specializată în dezvoltarea software şi producţia de drone, cu afaceri de peste 10 milioane de euro (cumulat, pe toate entităţile companiei, din cele şase ţări în care este prezentă).

„În acest an volumul de atacuri cibernetice va fi mult mai mare, având în vedere că e an electoral şi având în vedere contextul geopolitic. Trebuie să înţelegem că dacă înainte de AI (inteligenţă artificială), un număr de oameni puteau să facă un milion de atacuri pe zi, în prezent, cu AI-ul acel un milion s-a transformat în zece milioane de atacuri de zi. Şi noi chiar dacă putem să folosim AI-ul pentru a proteja, pentru a detecta acele atacuri tot avem nevoie de oameni pregătiţi. Trebuie să fim educaţi, informaţi şi precauţi. Recomandarea mea e să folosim instrumente de protecţie, sunt atât de multe tooluri care au AI integrat, care sunt deja testate şi te pot proteja cu un abonament de un euro - doi pe lună, încât nu are rost să te complici cu altceva. Şi aş face programe de awareness, aş încerca să fac educaţie, ca oamenii să aibă cunoştinţe de cybersecurity şi să ştie de ce şi cum să se protejeze“, a explicat Mihai Filip în cadrul conferinţei ZF Cybersecurity Trends 2024. Protecţia datelor în era AI.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro