Business Internaţional

Biden şi Macron salută operaţiunea de salvare a ostaticilor din Gaza

Biden şi Macron salută operaţiunea de salvare a...

Autor: Cosmin Pirv

08.06.2024, 21:51 29

Joe Biden şi Emmanuel Macron au salutat sâmbătă salvarea a patru ostatici israelieni în timpul unei operaţiuni militare în centrul Gaza, scrie BBC.

Joe Biden a salutat „savlarea în siguranţă” a ostaticilor, în timpul vizitei sale de stat în Franţa. Biden a adăugat: „Nu ne vom opri din lucru până când toţi ostaticii nu se vor întoarce acasă şi nu se va ajunge la o încetare a focului”.

Macron a salutat, de asemenea, salvarea ostaticilor, solicitând eliberarea imediată a tuturor ostaticilor din Gaza şi o „încetare imediată a focului”.

Şi cancelarul german Olaf Scholz a reacţionat, scriind pe X că eliberarea ostaticilor este un „semn important de speranţă”. „Patru ostatici sunt acum liberi. Hamas trebuie să elibereze în sfârşit toţi ostaticii. Războiul trebuie să se încheie”, a scris Scholz.

Forţele israeliene au salvat sâmbătă patru ostatici în viaţă din centrul Fâşiei Gaza, a declarat armata. Cei patru ostatici, trei bărbaţi şi o femeie, fuseseră răpiţi de la festivalul de muzică Nova pe 7 octombrie.