Business Internaţional

Şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean: Ucraina nu este pregătită pentru a ceda teritorii în schimbul păcii

Şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean: Ucraina nu...

Autor: Mediafax

03.07.2024, 11:39 148

Ucraina nu este pregătită să facă compromisuri şi să cedeze teritorii Rusiei în schimbul păcii. Afirmaţia aparţine unui consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Acesta a comentat afirmaţiile lui Donald Trump privitoare la o posibilă încheiere a războiului din Ucraina.

Ucraina nu este pregătită să facă anumite compromisuri cu Rusia şi să cedeze părţi din teritoriul său pentru a pune capăt războiului, a spus Andriy Yermak, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean, potrivit Sky News.

El a comentat afirmaţia lui Donald Trump care a spus că ar putea pune capăt rapid conflictului dacă va fi ales la Casa Albă. Andriy Yermak a mai spus că ucrainenii nu pot primi sfaturi despre cum să se realizeze o „pace justă”.

„Nu suntem pregătiţi să mergem la compromis pentru lucrurile şi valorile foarte importante... independenţă, libertate, democraţie, integritate teritorială, suveranitate”, a spus Yermak.

Trump a susţinut în repetate rânduri că ar putea pune capăt războiului din Ucraina într-o singură zi dacă va câştiga alegerile din noiembrie, dar nu a oferit detalii despre cum ar face acest lucru.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că trupele ucrainene vor trebui să se retragă din regiunile pe care ruşii pretind că le-au anexat ca parte a oricărei propuneri de pace. El a exclus încheierea războiului în condiţiile ucrainene care presupun retragerea ruşilor din teritoriile ocupate.