Business Internaţional

Care este compania auto care merge contra curentului şi poate da lovitura. Cel mai mare producător de maşini investeşte într-o nouă generaţie de motoare cu combustie internă

Care este compania auto care merge contra curentului şi...

Autor: Business Magazin

01.06.2024, 08:42 5746

Toyota a dezvăluit planurile pentru o nouă generaţie de motoare cu combustie internă, mizând pe o nevoie continuă de tehnologii mai vechi chiar şi în condiţiile în care cumpărătorii de maşini se orientează către Tesla şi alţi producători de vehicule electrice.

Într-o rară apariţie comună, şefii Toyota, Mazda şi Subaru au promis că vor continua să investească în tehnologia bazată pe combustibil, o mişcare de care vor beneficia şi sute de furnizori care se luptă cu trecerea la vehiculele electrice, informează Financial Times.
"Într-o epocă în care dezvoltarea tehnologiei vehiculelor electrice se accelerează, există un nou rol pe care îl putem urmări şi pentru motorul cu combustie internă", a declarat directorul general al Toyota, Koji Sato, precizând că motoarele au fost concepute pentru a fi utilizate alături de baterii în vehiculele hibride.

Angajamentul Toyota faţă de tehnologia motoarelor cu combustie internă - care se bazează în mod tradiţional pe benzină sau motorină ca şi combustibil - vine în contextul în care vânzările de maşini complet electrice au încetinit din cauza preocupărilor legate de costuri şi de reţelele de încărcare insuficiente.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro