Companii

Americanii de la BSOG, cu colosul Carlyle în spate, primii care intră în forţă pe noua piaţă cu potenţial din energie: Vom dezvolta centrale pe biogaz în toată România

Americanii de la BSOG, cu colosul Carlyle în spate,...

Autor: Roxana Petrescu

30.05.2024, 09:30 285

Black Sea Oil & Gas (BSOG) deţine o cotă de 10% din producţia de gaze a României după ce la mijlocul anului 2022 a finalizat investiţia în proiectul offshore Midia Gas Development (MGD) din Marea Neagră, prima investiţie de acest tip realizată local în ultimele trei decenii  Acum americanii se orientează pe o nouă piaţă, aşa cum au precizat la începutul anului, cu un plan concret de dezvoltare pe zona de biogaz, creditată cu un potenţial semnificativ în România.

Americanii au extras anul trecut 1,1 mi­li­arde de metri cubi, 2023 fiind primul an com­plet de funcţionare a proiectului Midia Gas Development (MGD) din Marea Neagră, dar acum intră într-o nouă etapă de dezvoltare.

„Black Sea Oil & Gas SA (BSOG), împreună cu acţionarii săi, firma globală de investiţii Carlyle (NASDAQ: CG) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvol­tare (BERD), anunţă lansarea BSOG Ener­gy SRL, o nouă companie axată pe dezvol­ta­rea de centrale de biogaz în toată România. Cu sediul central în Bucureşti, România, BSOG Energy va dezvolta centrale de biogaz în toată România, fiecare amplasa­ment fiind estimat să aibă o capacitate de minimum 15 MW. Carlyle şi BERD s-au angajat să susţină activităţile de dezvoltare ale BSOG Energy şi să lucreze împreună pentru expansiunea acestei noi companii“, a anunţat BSOG ieri, prin intermediul unui comunicat. Într-un interviu acordat ZF la începutul acestui an, Mark Beacom, CEO-ul BSOG spunea că firma făcea progrese cu evaluările tehnice pentru dezvoltarea bioga­zului în România, activitate independentă de MGD, pornind de la potenţialul pe care România îl are în această zonă.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro