ZF 24

Grupul elveţian Ameropa, cel mai puternic din agrobusinessul românesc, cumpără pachetul majoritar de acţiuni al Agrotex, trader local de materiale agricole şi cereale din Satu Mare

Grupul elveţian Ameropa, cel mai puternic din...

Autor: Florentina Niţu

02.07.2024, 11:27 1471

Ameropa Group, business deţinut de investitori elveţieni, a cumpărat prin compania Promat Comimpex, aflată în portofoliul din România, pachetul majoritar de acţiuni în Agrotex, trader de materiale agricole şi cereale din Satu Mare, care avea capital autohton şi rulează afaceri de peste 150 de milioane de euro.

Tranzacţia este supusă documentaţiei finale, formalităţilor legale şi aprobării Consiliului Concurenţei. Reprezentanţii celor două entităţi nu au oferit valoarea tranzaţiei.

„Această investiţie reprezintă un pas firesc în dorinţa noastră comună de a explora noi oportunităţi de dezvoltare şi extindere a pieţei şi, în general, de a asigura o creştere durabilă pe termen lung în sectorul agricol local. Un element important pentru noi este echipa de management dedicată şi profesionistă a Agrotex, cu care vom continua să lucrăm după finalizarea achiziţiei. De fapt, atât ceilalţi reprezentanţi ai Promat, cât şi eu vom face parte din structura viitorului Consiliu de Administraţie al Agrotex”, a spus Cristian Moldovan, director general al Promat Comimpex.

Reprezentanţii grupului elveţian spun că această achiziţie este strategică, dorindu-şi să optimizeze operaţiunile şi să stimuleze creşterea şi dezvoltareaîntr-una dintre regiunile agricole cheie ale României, nord-vest. Ţinta grupului Ameropa este de a construi unul din cele mai importante grupuri de agrobusiness din regiune. Astfel, integrarea Agrotex este un pas vital în contribuirea la dezvoltarea sectorului agricol local.

„Suntem încântaţi că achiziţia de către Promat a pachetului majoritar de acţiuni în Agrotex ne va permite să susţinem în continuare obiectivele noastre de creştere, specializare şi diversificare a afacerii. În calitate de director general, împreună cu echipa de management care a contribuit la dezvoltarea afacerii, vom continua să conducem operaţiunile Agrotex lucrând îndeaproape cu echipa Promat. Aşteptăm cu nerăbdare să valorificăm experienţa noastră odată cu modelul de afaceri şi experienţa Promat”, a spus Adrian Mircea Lăţa, director general al Agrotex. El este şi unul dintre acţionarii companiei alături de Florentina Lăţa şi Dana Mirela Savinescu.