Companii

Antreprenori locali. Romaqua, producătorul Borsec şi Albacher, a depăşit afaceri de 1 miliard de lei în 2023

Antreprenori locali. Romaqua, producătorul Borsec şi...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.05.2024, 00:07 280

Romaqua Group, cel mai mare producător de băuturi cu acţionariat românesc, a avut în 2023 o cifră de afa­­ceri de 1,1 mld. lei, în creştere cu 16% faţă de 2022, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Profitul companiei a ajuns la 92,9 mil. lei, mai mare cu 88% faţă de anul precedent.

Romaqua Group este cel mai mare angajator din sectorul băutu­rilor, având peste 2.100 de angajaţi. Compania are fabrici în Sebeş (unde produce berea Albacher), la Stân­ceni (apa minerală naturală carboga­zoasă cu acelaşi nume), Borsec (două unităţi de producţie), Buşteni (Aquatique şi brandul de băuturi răcoritoare Giusto), iar în Bucureşti are o tipografie şi fabrica unde reali­zează preformele pentru ambalaje.

Romaqua Group este cea mai mare companie antreprenorială cu capital românesc din sectorul băutu­rilor, sector unde se află în concu­renţă cu alţi jucători mari precum Coca-Cola HBC, Ursus Breweries, Heineken sau PepsiCo. Producătorul a investit din 1998 peste 250 de milioane de euro în fabrici, depozite şi tehnologie, potrivit datelor furnizate anterior de reprezentanţii companiei.

Potrivit termene.ro, Romaqua Group este controlată de Creţu-Hu Difei-Sofia (60,8% din acţiuni), Palfi Nicolae (30,8%) şi alţi acţionari.

În portofoliul companiei se regăsesc branduri cu o tradiţie îndelungată de pe piaţa apelor minerale naturale din România, cum ar fi Borsec, dar şi branduri create de la zero, care au ajuns pe primul loc pe segmentul lor de piaţă, cum este Giusto Natura (sucuri).

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro