Companii

Campionatul European de Fotbal aduce speranţe de creştere pentru industria berii

Campionatul European de Fotbal aduce speranţe de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.05.2024, 00:07 183

Campionatul European de Fotbal care va avea loc în Germania în perioada 14 iunie – 14 iulie aduce speranţe de creştere a consumului şi pentru industria berii, un domeniu care în ultimii ani a avut de suferit pe fondul pandemiei şi al scăderii puterii de cumpărare a românilor.

„Luna iunie, cea în care începe şi Campionatul European de Fotbal, dă startul sezonului estival care, istoric vorbind, este cel mai semnificativ în privinţa consumului de bere. Este însă dificil să anticipăm procente exacte, mai ales în acest an, pentru că ne aflăm într-o perioadă de contracţie a consumului de bere în general. Acesta depinde de puterea de cumpărare a românilor. Din păcate, anul acesta, ca şi anul anterior, aceasta este afectată de inflaţie. Dar ne aşteptăm, desigur, la o creştere în perioada acestei competiţii, cu un varf în iulie, care tradiţional este luna cu cel mai mare consum de bere”, a spus Julia Leferman, director general al Asociaţiei Berarii României, care reuneşte cei mai mari jucători din producţia de bere şi de materii prime pentru bere.

Ea adaugă ăc la cel mai recent Campionat European de Fotbal, cel din 2020, consumul de bere a fost de 1,78 de milioane de hectolitri în luna iunie, adică circa 10% din totalul consumului anual de bere.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro