Companii

Casa de avocatură CMS: Piaţa energiei din România va vedea şi alţi investitori pe care poate astăzi îi considerăm prea sofisticaţi

Ana Radnev, partner, banking & finance la casa de avocatură CMS

Ana Radnev, partner, banking & finance la casa de avocatură CMS

Autor: Roxana Petrescu

21.05.2024, 18:00 182

Numărul mic de proiecte de energie ver­de puse în funcţiu­ne, în contextul în care discu­ţiile se poartă pe mii de MW, trebuie pus într-un context, acela în ca­re România abia acum este la înce­putul unui nou val de dezvoltări, după o pau­ză de aproa­pe un dece­niu. Odată fi­nali­zate primele pro­iec­te mari, lucrurile se vor mişca mult mai rapid pentru investiţiile următoare, a spus Ana Radnev, partner, banking & finance la casa de avocatură CMS, în cadrul evenimentului ZF Power Sum­mit 2024, desfăşurat la începutul acestui an în Bucureşti. „Vedem acum pe piaţă proiecte din ce în ce mai mari care vin şi care testează cadrul de reglementare. Pentru o vreme, toţi ne uitam după terenuri, acum vedem în practică ce înseamnă de fapt să conectezi un proiect mare la reţea, ce trebuie să faci. A doua oară va fi mai rapid, a treia oară va fi şi mai rapid“, a expli­cat Ana Radnev.

România vine du­pă o pauză de un dece­niu în ceea ce priveşte proiectele eoli­ene şi un blocaj a­proape similar pe par­tea de proiecte so­lare, excepţie fiind prosumatorii. Dar planurile la nivel local sunt majore pen­tru orizontul 2030.  România ar trebui ca în următorii şapte ani să aibă o dezvoltare semnificativă pe zona de unităţi de producere de energie, vedeta fiind desigur energia verde.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro