Companii

Deloitte România a asistat Affidea, principalul jucător din domeniul imagisticii medicale, în preluarea centrelor de radioterapie MedEuropa

Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România

Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România

Autor: Cristina Bellu

10.06.2024, 10:03 76

Deloitte România a asistat grupul medical Affidea, cel mai mare jucător din domeniul imagisticii medicale, în preluarea celor patru clinici MedEuropa România, centre specializate în radioterapie, prezente în patru oraşe mari din ţară.

Tranzacţia a fost semnată în februarie 2024 şi a fost finalizată recent, în urma obţinerii aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare şi din domeniul competiţiei.

În urma  preluării, reţeaua Affidea din România se va extinde astfel cu cele patru centre medicale pe care MedEuropa le deţine în prezent în Bucureşti, Constanţa, Braşov şi Oradea, precum şi cu un al cincilea, care urmează să fie deschis în Iaşi.

O echipă multidisciplinară formată din consultanţi financiari şi fiscali din cadrul Deloitte România a oferit Affidea asistenţă în demersul de due diligence financiar şi fiscal, servicii de suport în tranzacţie, precum şi de dimensionare a pieţei pentru o selecţie de servicii medicale.

Echipa din practica de consultanţă financiară care a lucrat la proiect a fost formată din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Bălan, Director, Ioana Boca, Director, Marina Nicola, Director Adjunct, Cristina Ifrim, Manager, Andreea Voinea, Senior Associate, precum şi Marc Nedera, Vlad Mureşan, Cristiana Ţepeş, Gabriela Rusu şi Victor Tutuianu, Associates. Experţii fiscali care au lucrat la tranzacţie au fost Dan Bădin, Partener, Laura Bobar, Senior Manager, Alexandra Gheorghe, Senior Associate, şi Alexandra Samson, Associate.

„Rolul echipei Deloitte în acest proiect a constat în analizarea din punct de vedere financiar şi fiscal a companiilor care urmau să fie achiziţionate, identificarea potenţialelor riscuri şi oportunităţi, precum şi evaluarea implicaţiilor fiscale ale tranzacţiei", spune Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România.

Affidea România, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de profil, oferă servicii medicale de diagnostic imagistic avansat, analize de laborator şi consultaţii medicale, prin 53 de centre medicale situate în 27 de oraşe. Reţeaua are peste 1.500 de angajaţi şi peste 2 milioane de pacienţi anual. La nivel european, Affidea este cel mai mare furnizor de servicii medicale integrate şi este prezentă în 15 ţări.

Reţeaua MedEuropa, înfiinţată în 2018 de Telemos Capital în parteneriat cu o echipă locală de antreprenori, are 300 de angajaţi.