Energie

Avocaţii de la Clifford Chance Badea asistă Motor Oil Renewable Energy în tranzacţia care vizează achiziţia unui proiect de 86 MW în Buzău, şi care marchează intrarea companiei greceşti pe piaţa locală de energie regenerabilă

Nadia Badea, Coordonatorul Practicii de Energie de la Bucureşti

Nadia Badea, Coordonatorul Practicii de Energie de la Bucureşti

Autor: Cristina Bellu

19.06.2024, 16:33 106

Avocaţii de la Clifford Chance Badea, biroul de la Bucureşti al firmei globale de avocatură Clifford Chance, asistă compania grecească Motor Oil Renewable Energy Single Member S.A. (MORE), lider în sectorul energetic din estul Mediteranei, în tranzacţia privind achiziţia a două proiecte fotovoltaice noi în judeţul Buzău, cu o capacitate totală instalată de 86 MW şi o capacitate suplimentară de stocare a energiei de 18 MWh.

Tranzacţia este condiţionată de aprobarea autorităţilor de concurenţă şi reglementarea investiţiilor străine directe şi  marchează intrarea companiei elene pe piaţa de energie regenerabilă din România.

“MORE alături de Premier Energy Group, prin Alive Renewable Holding Limited, a achiziţionat două proiecte fotovoltaice noi în judeţul Buzău, cu o capacitate totală instalată de 86 MW şi o capacitate suplimentară de stocare a energiei de 18 MWh. Proiectele au în vedere şi dezvoltarea de sisteme de stocarea pe baterii”, transmit reprezentanţii casei de avocatură .

Potrivit acestora, avocaţii de la Clifford Chance Badea au fost implicaţi în structurarea şi negocierea documentelor tranzacţiei aferente, atât în ​​ceea ce priveşte achiziţia proiectelor, cât şi structurarea parteneriatului din România între MORE şi Premier Energy.

Loredana Ralea (Counsel) şi Ecaterina Burlacu (Senior Associate) asistă îndeaproape clientul în cadrul unei echipe juridice coordonate de Nadia Badea, Partener Clifford Chance.

 „România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”, spune Nadia Badea, Coordonatorul Practicii de Energie de la Bucureşti.

MORE este braţul de energii regenerabile al grupului Motor Oil (Hellas) Corinth Refineries S.A., cu active operaţionale de 839 MW şi un portofoliu considerabil de active în dezvoltare. Motor Oil (Hellas) Corinth Refineries S.A. este un important furnizor multi-energetic în Europa de Sud-Est, activ în pieţele combustibililor, gazului natural şi electricităţii, în producţie, furnizare şi distribuţie.