Companii

Mamaia va avea primul hotel Radisson Blu, care va fi deschis de Monarc Properties în parteneriat cu Mogotel, operator hotelier internaţional cu sediul în Letonia

Mamaia va avea primul hotel Radisson Blu, care va fi...

Autor: Miruna Diaconu

31.05.2024, 13:48 562

Mamaia va avea primul hotel Radisson Blu, un proiect care va fi dezvoltat de Monarc Properties, dezvoltator imobiliar din zona rezidenţială, şi va fi operat de Mogotel, operator hotelier internaţional cu sediul în Letonia. Cele două grupuri au semnat o scrisoare de intenţie pentru managementul unui hotel Radisson în Mamaia, Constanţa. Scrisoarea de intenţie este un pas formal până la încheierea contractului final de colaborare cu grupul hotelier Radisson.

Hotelul va avea 340 de camere, dintre care peste 100 de unităţi vor fi branded residences. Proiectul va mai include şi un centru de conferinţe, spa, sală de fitness, piscină interioară şi exterioară, precum şi restaraunte de lanţ internaţional.

„Astăzi marcăm un moment istoric pentru litoralul românesc prin anunţul primului hotel internaţional Radisson în Mamaia. Acest proiect ambiţios, operat de Mogotel şi dezvoltat de Monarc Properties va transforma regiunea oferind standarde de excelenţă şi atrăgând turişti din întreaga lume. Sprijinul constant al autorităţilor locale denotă încrederea totală manifestata în cadrul acestui proiect”, a declarat Alexandru Manea, CEO Monarc Properties.

Dezvoltatorul urmează să solicite autorizaţia de construcţie în acest an.

Monarc Properties este o companie de dezvoltare imobiliară specializată în dezvoltarea de proiecte hoteliere şi rezidenţiale de lux. Din grupul de firme fac parte companii de dezvoltare şi consultanţă imobiliară, deţinute de Alexandru şi Nicoleta Manea. Monarc Properties are proiecte în Bucureşti, Braşov şi Mamaia.

Prin proiectul de la Mamaia, Mogotel îşi face debutul pe piaţa locală. Mogotel are o experienţă de peste 20 de ani în domeniul serviciilor hoteliere la nivel european şi este prezent în nouă ţări, anume Letonia, Estonia, Ucraina, Germania, Polonia, Slovenia, Ungaria, Slovacia şi Bulgaria. Portofoliul grupului Mogotel este format din 24 de hoteluri, care au un total de peste 3.000 de camere.

Au existat mai multe discuţii cu brandurile internaţionale, însă Radisson Blu a fost cel mai potrivit pentru proiectul din Mamaia, spune dezvoltatorul. Procesul de selecţie a operatorului hotelier a fost coordonat cu sprijinul lui Mircea Ioan Drăghici, managing partner al Est Hospitality Consulting. El are o experienţă de peste 23 de ani în domeniul ospitalităţii având expertiza în operaţiuni hoteliere, consultanţă şi implicare la nivel asociativ.