Companii

Mihnea Bâldea, fabricile de ambalaje Rondocarton: Nu vedem o creştere în T1, cererea este în continuare slabă. Sperăm la o revenire a consumului în a doua jumătate a anului. Compania are fabrici de ambalaje în Târgovişte, Cluj-Napoca şi Sibiu

Mihnea Bâldea, directorul general al companiei Rondocarton: Vrem să începem modernizarea în 2025, să facem modernizare pe partea de hale existente şi chiar extindere.

Mihnea Bâldea, directorul general al companiei Rondocarton: Vrem să începem modernizarea în 2025, să facem modernizare pe partea de hale existente şi chiar extindere.

Autor: Mirabela Tiron

08.01.2024, 18:20 132

♦ Va realiza în acest an proiectul de modernizare a fabricii din Cluj, de la Apahida, prima unitate deschisă, în urmă cu mai mult de două decenii.

Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, unul din cei mai mari producători de carton ondulat, ce operează trei fabrici de ambalaje pe piaţa locală, va închide anul 2023 cu afaceri de 120-130 mil. euro şi estimează pentru acest an un  nivel similar, potrivit oficialilor.

„Nu vedem creştere în T1, cererea pentru ambalaje este în continuare slabă. Sperăm însă la o revenire a consumului în a doua jumătate a anului, poate vom vedea şi o reducere a dobânzilor“, a spus pentru ZF Mihnea Bâldea, directorul general al com­paniei Rondocarton, care livrează am­balaje de carton ondulat către 400 de companii clienţi. Producătorul vinde 90% din ambalaje pe piaţa lo­ca­lă, sectorul alimentar fiind unul stra­te­gic pentru Rondocarton, de aici vin clien­ţii. Compania mai are clienţi şi din automotive, din electronice, pro­du­cători de echipamente electro­nice şi electrice.

„Ca volum de ambalaje am fost anul trecut puţin peste 2022, dar pe preţuri mai mici.“

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro