Companii

Mihnea Bâldea, fabricile de ambalaje Rondocarton: Volumul de ambalaje a crescut în S1 cu 10%, cerere mai mare vedem în FMCG dar pe mobilă şi construcţii avem scădere. Compania are fabrici de ambalaje în Târgovişte, Cluj-Napoca şi Sibiu

Mihnea Bâldea, di­rectorul general al companiei Rondocarton

Mihnea Bâldea, di­rectorul general al companiei Rondocarton

Autor: Mirabela Tiron

03.07.2024, 18:00 50

Rondocarton, parte a grupului aus­triac Rondo Ganahl, unul din cei mai mari producători de carton ondulat, ce operează trei fabrici de ambalaje pe piaţa locală, a fina­lizat anul trecut cu afaceri de 606 milioane de lei, în uşoară creştere faţă de anul trecut, potrivit datelor de la mfinante.ro. Profitul companiei s-a ridicat la 63,4 mil. lei, faţă de 29,4 mil. lei anul anterior, arată aceiaşi sursă.

„Este un an mai dificil acesta, cu scădere de preţuri pe piaţa noastră dar cu creştere la preţurile materiilor prime. Este o presiune pe reducerea de costuri. Traversăm o perioa­dă incertă, să vedem cum vor fi lunile urmă­toare“, a spus pentru ZF Mihnea Bâldea, di­rectorul general al companiei Rondocarton, care livrează ambalaje de carton ondulat către 400 de companii clienţi. Producătorul vinde 90% din ambalaje pe piaţa locală, secto­rul alimentar fiind unul strategic pentru Rondocarton. Compania mai are clienţi şi din automotive, producători de echipamente electronice şi electrice, industria mobilei.

„Suntem în linie cu anul trecut pe cifra de afaceri până acum, în S1. Am văzut o creştere a cererii pentru ambalaje la clienţii din FMCG, dar o scădere în industria mobilei şi construcţii şi stagnare pe auto“.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro