Eveniment

EURO 2024. Meciurile de vineri: Slovacia-Ucraina, Polonia-Austria, Olanda-Franţa. Vezi cum arată meciul economiilor

EURO 2024. Meciurile de vineri: Slovacia-Ucraina,...

Autor: Valeriu Dănilă

21.06.2024, 16:48 129

Vineri se desfăşoară trei meciuri în Campionatul European de Fotbal, Slovacia-Ucraina în grupa E, respectiv Polonia-Austria şi Olanda-Franţa în grupa D.

Echipa Franţei a reuşit să câştige de două ori competiţia, în 1984 şi 2000, întrând şi în finala din 2016, pierzând atunci în faţa Portugaliei. În acest timp Olanda a ieşit victoriasă în anul 1988 împotriva naţionalei Uniunii Sovietice. Olandezii mai au în palmares patru semifinale jucate.

Austria şi Polonia au o prezenţă recentă la campionatul european, echipa austriacă ajungând cel mai departe în optimi în anul 2020, în timp ce Polonia a ajuns în sferturile de finală la EURO 2020.

Ucraina a reuşit să ajungă în sferturile EURO 2020, pierzând atunci cu 0-4 în faţa Angliei, în timp ce Slovacia a intrat în optimi în 2016.

Franţa este unul dintre cei mai mari investitori străini în economia românească. Printre companiile importante prezente în ţara noastră regăsim Renault, Orange, Carrefour, SocGen, Leroy Merlin. La mijlocul anului trecut în România erau peste 10.500 de companii cu acţionariat francez.

Olandezii sunt prezenţi în agricultură, unde deţin DN Agrar Group, cea mai mare fermă zootehnică din România. În zona financiară regăsim nume importante precum ING Bank sau NN Group.

Asutria este al doilea cel mai mare investitor străin din România, cele mai cunoscute companii fiind OMV, sau Erste Group, proprietarul BCR. Pe această listă mai regăsim Raiffeisen sau Strabag.

Aproape 1.000 de companii cu capital majoritar polonez funcţionau la sfârşitul anului trecut pe piaţa din România. Cel mai important nume este Pepco, cu o cifră de afaceri de peste 2,5 mld. de lei.