Profesii

Compania de consultanţă în management Horváth România a încheiat 2023 cu venituri de 8 mil. euro, în creştere cu 21% an/an

Kurt Weber, Managing Director, Horváth România

Kurt Weber, Managing Director, Horváth România

Autor: Cristina Bellu

30.05.2024, 15:44 74

Veniturile Horváth România, parte a grupului internaţional de consultanţă în management Horváth, au atins aproape 8 milioane de euro în 2023, în creştere cu 21% faţă de 2022.

Evoluţia pozitivă a businessului a fost impulsionată de cererea ridicată pentru proiecte de consultanţă în arii legate de digitalizare (digital transformation), sustenabilitate (green transformation), reorganizare şi eficientizare a proceselor de business, arată datele transmise joi de companie.

Potrivit acestora, clienţii Horváth România provin, cu precădere, din energie, transporturi, oil & gas şi FMCG, iar principale provocări la care se pot aştepta în acest an includ segmentele de transformare digitală, transformare „verde” şi transformare organizaţională / operaţională. 

Acestora li se vor adăuga presiuni asupra profitabilităţii, reflectate într-o nevoie de a reduce costurile, impuse de condiţiile pieţei de desfacere (cerere în scădere) şi de cea a muncii (lipsa de personal calificat), alături de creşterea competiţiei.

În plus, consultanţii Horváth de la Bucureşti estimează că activitatea de fuziuni şi achiziţii (M&A) s-ar putea intensifica, ceea ce poate duce la o creştere a proiectelor de integrare „post fuziune” a companiilor.

„Din 2020 încoace, nu mai putem vorbi de o normalitate în business, ci de multiple provocări, care vin din mai multe direcţii, cu mare rapiditate şi, adesea, trebuie înfruntate simultan. Cu toate acestea, cred că în România vor exista oportunităţi de creştere în toate industriile, iar investiţiile străine nu ne vor ocoli. Important este să fim pregătiţi a valorifica aceste şanse. Din ce în ce mai multe companii înţeleg că pot face un salt competitiv prin transformarea digitală şi transformarea verde, fiind tot mai interesate de astfel de proiecte, a căror implementare cu succes le poate creşte vânzările şi profitabilitatea”, consideră Kurt Weber, Managing Director, Horváth România.

Pe lângă proiectele din România, consultanţii locali de la Horváth au fost implicaţi în dezvoltarea şi livrarea unor proiecte internaţionale, în ţările de limbă germană (DACH: Germania, Austria, Elveţia) şi Orientul Mijlociu, contribuind astfel la veniturile record înregistrate de Grupul Horváth în anul fiscal 2023-2024, de 306 milioane de euro.