Special

Harta celor mai mari exituri făcute de antreprenorii locali în capitalism: Doar 17 dintre cele 42 de judeţe au dat cel puţin o companie în top 50 de exituri. Alba, Bucureşti, Cluj, Ilfov şi Suceava sunt lideri la avânt şi iniţiativă antreprenoriale

08.06.2024, 09:44 1088

Harta celor mai mari 50 de exituri realizate de oamenii de afaceri din România reprezintă un mod bun pentru a vedea care sunt polii de business ai ţării, unde au existat atât avânt şi iniţiativă antreprenoriale, cât şi interes de investiţii din partea marilor grupuri care au cumpărat aceste afaceri Aşadar, care sunt cele mai prolifice judeţe din România din perspectiva creării de companii locale atrăgătoare pentru investitori?

Îngheţata Betty Ice, farmaciile Help Net şi berea Neumarkt sunt doar câte­va dintre brandurile româneşti create de antreprenori locali care, în urma unor tranzacţii de zeci sau chiar sute de milioane de euro, au ajuns în portofoliul unor giganţi străini.

Doar o treime dintre afacerile de familie din România ajung cea la a doua generaţie, în timp ce 10% sunt predate şi celei de a treia ge­neraţii, conform celor celor mai recente date.

Există businessuri antreprenoriale create cu gândul de a fi vândute, iar acesta este în special cazul celor din domeniul tehnologiei - un domeniu unde România şi-a creat deja un nume, dar nu numai.

Există şi acele exemple unde businessurile au fost fondate pentru a fi duse mai departe, doar că a existat un moment în care antre­prenorii au realizat că nu au capitalul, forţa de negociere sau know-how-ul să facă asta.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro