ZF 24

FlixBus, companie germană care operează o reţea de autocare interurbane din Europa, îşi extinde oferta din România şi lansează noi curse pentru sezonul de vară spre Salonic şi litoralul bulgăresc

FlixBus, companie germană care operează o reţea de...

Autor: Roxana Rosu

05.06.2024, 16:23 207

FlixBus, compania travel-tech care operează cea mai mare reţea de autocare interurbane din Europa, îşi extinde oferta din România şi lansează noi conexiuni pentru sezonul de vară spre Grecia şi litoralul bulgăresc.

 Începând cu 19 iunie, compania va avea o cursă directă din Bucureşti spre Salonic, iar din 20 iunie vor începe cursele spre destinatii precum Varna, Albena, Balcic, Sunny Beach, Nisipurile de Aur, Beala şi Obzor.

Călătorii vor avea la dispoziţie două curse - una pe timp de zi şi una de noapte.

Călătoriile pot fi deja rezervate prin intermediul site-ului sau aplicaţiei FlixBus, cât şi din cele peste o mie de agenţii de turism partenere FlixBus.

„Prin creşterea numărului de destinaţii disponibile din România spre Grecia şi Bulgaria sperăm să contribuim la o schimbare în modul în care oamenii călătoresc, ţinând cont de impactul asupra mediului. Autocarul reprezintă o alternativă mai sustenabilă faţă de autoturismul personal şi de avion pentru cei care vor să călătorească fără griji către destinaţia lor de vacanţă. La nivel local, în regiunea România - Bulgaria, călătorii Flix au reuşit să reducă 18.310 tone de CO2 călătorind cu FlixBus în detrimentul altor moduri de transport", a declarat Adrian Răşoiu, reprezentant FlixBus România.

Compania este prezentă pe piaţa din România din anul 2016 şi oferă curse internaţionale directe din peste 100 de oraşe spre 15 ţări din Europa.

FlixBus a fost lansată în 2013 în Germania, de André Schwämmlein şi Daniel Krauss şi operează în 40 de tări din Europa, America de Nord, America de Sud şi Asia.  Anul trecut, 81 de milioane de pasageri au călătorit în peste 5.600 de destinaţii, folosind serviciile FlixBus, FlixTrain, Greyhound şi Kamil Koç.