ZF 24

Lanţul de magazine de bricolaj Leroy Merlin, cu o reţea de 21 de unităţi la nivel naţional, a închiriat 9.000 de metri pătraţi în Piteşti Shopping Park şi va deschide primul magazin din localitate în toamna acestui an

Lanţul de magazine de bricolaj Leroy Merlin, cu o reţea...

Autor: Roxana Rosu

06.06.2024, 10:18 143

Lanţul de magazine de bricolaj Leroy Merlin, al doilea jucător de pe piaţa de profil din România, cu o reţea de 21 de magazine la nivel naţional, a închiriat 9.000 de metri pătraţi în cadrul proiectului Piteşti Shopping Park, dezvoltat de Square 7 Properties, şi va deschide primul magazine din localitate în toamna acestui an.

Tranzacţia a fost intermediată de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Piteşti Shopping Park este amplasat în partea de nord a oraşului, în cartierul Găvana, şi va avea o suprafaţă închiriabilă de 22.000 metri pătraţi.

 “Prin intermediul colaborării cu Cushman & Wakefield Echinox şi Square 7 Properties reuşim să fim mai aproape de locuitorii din Piteşti prin deschiderea unui magazin anul acesta. Piaţa din Piteşti se află într-o continuă expansiune, iar din discuţiile cu locuitorii ştim că aceştia planifică proiecte mici si mari de renovare/construcţie. Ne dorim ca strategia noastră de business să răspundă la nevoile menţionate de către aceştia: investiţiile în oameni prin crearea de noi locuri de muncă, gamă de produse adaptată, digitalizare si sustenabilitate. Ne asumăm responsabilitatea de a veni în ajutorul lor şi cu preţurile mici conform politicii noastre EDLP - Everyday Low Price, pentru a facilita realizarea proiectelor.”, a declarat Mathieu Bauduin, CEO Leroy Merlin România.

Retailerul are 21 magazine, cu aproape 3.500 de angajaţi în 15 oraşe: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Ploieşti, Braşov, Constanţa, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Bacău, Iaşi, Timişoara, Oradea, Târgovişte şi Arad.

„Piaţa de retail din România se bucură în continuare de rezultate bune şi de încrederea retailerilor, ale căror planuri de extindere la nivel naţional sunt din ce în ce mai ambiţioase, ceea ce încurajează dezvoltatorii să investească în noi proiecte. De altfel, dacă ne uităm la proiectele de retail aflate în diverse stadii de construcţie, suprafaţa acestora depăşeşte 300.000 de metri pătraţi, iar Piteşti este unul dintre oraşele care vor beneficia de unele dintre cele mai importante investiţii de acest tip cu aproximativ 75.000 metri pătraţi de retail modern ce vor fi livraţi în 2024”, spune Bogdan Marcu, Partner Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox.

Square 7 Properties, fondat de omul de afaceri austriac Clemens Petschnikar, are o experienţă de peste 20 de ani pe piaţa din România şi oferă o serie de servicii, începând de la dezvoltare, administrare, până la facility şi property management.  În luna martie, compania a stabilit un joint venture cu M Core Property, companie din Marea Britanie care a achizitionat anul trecut   cele 25 de parcuri de retail gestionate de Mitiska REIM în România

”Proiectul din Piteşti, o nouă investiţie semnificativă pe care o derulăm, este încă o dovadă a încrederii pe care o avem în această piaţa şi a angajamentului pe termen lung faţă de România. Prioritatea noastra este să ne extindem prezenţa în România din punct de vedere al portofoliului de proiecte, dar avem totodată ca obiectiv esential şi contribuţia pe care o putem aduce comunităţilor prin locurile de muncă create, susţinând dezvoltarea economică a acestora.” , a declarat Clemens Petschnikar, partner & CEO al Square 7 Properties.