ZF 24

Revin cumpărătorii în mall-uri: Inditex, gigantul care deţine Zara, înregistrează o creştere a vânzărilor în T1, iar investitorii jubilează pe burse. Acţiunile Inditex au urcat cu 4,53%

Revin cumpărătorii în mall-uri: Inditex, gigantul care...

Autor: Andrei Şerbănescu

05.06.2024, 14:27 61

Inditex, proprietarul Zara, a raportat o creştere „foarte satisfăcătoare” a vânzărilor, dar nu a fost la înălţimea aşteptărilor pieţei în ceea ce priveşte profitul, în cele mai recente rezultate trimestriale ale gigantului din industria modei, raportează Financial Times.

Vânzările grupului spaniol au crescut cu 7,1% faţă de anul trecut, ajungând la 8,2 miliarde de euro în cele trei luni până la sfârşitul lunii aprilie, ceea ce reprezintă o încetinire faţă de creşterea de 8,6% înregistrată în trimestrul anterior. Însă compania a raportat o îmbunătăţire mai recentă în luna mai, când vânzările au crescut cu 12%.

Profitul net în trimestru a urcat cu 10,8%, la 1,3 miliarde de euro, sub aşteptările analiştilor, care se preconizau un profit de 1,4 miliarde de euro. Inditex a subliniat că a continuat să ţină în frâu costurile, cheltuielile operaţionale crescând mai puţin decât creşterea vânzărilor. Acţiunile Inditex au urcat cu 4,53%.