ZF 24

Revolut a devenit membru al Camerei de Comerţ Româno-Britanice. În T1 au avut loc peste 600.000 de tranzacţii dinspre Marea Britanie spre România, iar suma trimisă către utilizatorii Revolut din România a crescut cu 43%

Revolut a devenit membru al Camerei de Comerţ...

Autor: Roxana Rosu

07.06.2024, 11:55 108

Revolut, compania fintech cu peste 3,5 milioane de clienţi persoane fizice în România, a devenit membru al Camerei de Comerţ Româno-Britanice (BRCC), principala asociaţie din domeniul afacerilor care reprezintă interesele bilaterale şi de investiţii între cele două tări.

„Revolut susţine legăturile strânse dintre sutele de mii de români care muncesc şi trăiesc în Regatul Unit şi familiile lor rămase în ţară. Mulţumită tehnologiei noastre, transferurile internaţionale de fonduri se pot face acum mai repede, mai sigur şi la preţuri mult mai accesibile. Portofoliul nostru de produse îi ajută pe clienţi să îşi gestioneze nevoile financiare pe parcursul întregii vieţi. Le mulţumim clienţilor noştri români pentru încrederea pe care ne-o arată şi îi asigurăm că vom continua să ne adaptăm produsele existente şi să dezvoltăm altele noi pentru a le satisface nevoile şi a le confirma aşteptările”, a declarat Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank UAB Branch în România.

Regatul Unit este principala sursă de transferuri de fonduri către România, cu ajutorul Revolut, iar în primul trimestru al anului 2024 au fost realizate peste 600.000 de tranzacţii dinspre această ţară spre România, în timp ce suma totală trimisă către utilizatorii Revolut din România a crescut cu 43% în trim. I 2024 faţă de trim. I 2023  (sursă: date interne Revolut, aferente trim. I 2024, analizate în formă agregată şi anonimizată; cifre ajustate cu creşterea bazei de clienţi).

În România, Revolut derulează operaţiuni prin entitatea sa bancară Revolut Bank UAB, instituţie financiar-bancară licenţiată de Banca Centrală Europeană şi reglementată de Banca Lituaniei. Revolut Bank UAB este şi membru al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) din octombrie 2021.

Înfiinţată în 1998, BRCC este o organizaţie independentă, cu birouri în Londra, Bucureşti, Cluj şi Sibiu.