ZF 24

Slăbitul, cel mai profitabil business: Profitul Novo Nordisk, compania a cărei capitalizare a depăşit deja întreaga economie a Danemarcei, va creşte cu 30% în 2024

Slăbitul, cel mai profitabil business: Profitul Novo...

Autor: Andrei Şerbănescu

02.05.2024, 13:36 6089

Novo Nordisk şi-a majorat previziunile pentru 2024, deoarece vânzările medicamentelor Ozempic şi Wegovy, destinate diabetului şi pierderii în greutate, au dus la creşterea profiturilor peste estimări, raportează Financial Times.

Vânzările trimestriale ale companiei farmaceutice daneze au crescut la 65 miliarde de coroane daneze (9 miliarde de dolari), o creştere de 24% la cursul de schimb constant, peste estimările analiştilor. Grupul se aşteaptă ca vânzările să crească între 19 şi 27% în 2024, uşor peste estimările anterioare. Profitul net a urcat cu 28%, la 25 miliarde de coroane daneze.

Producătorul de medicamente a declarat că se va confrunta cu o serie de „constrângeri periodice ale ofertei", în încercarea de a satisface cererea ridicată. Grupul a adăugat că a început să crească oferta de Wegovy în ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO