ZF 24

Tenaris, producător global care detine trei fabrici, la Zalău, Călăraşi şi Câmpina, a realizat investitii de peste 500 mil. dolari în România şi exportă 97% din productia locală

Tenaris, producător global care detine trei fabrici, la...

Autor: Roxana Rosu

13.06.2024, 11:08 8795

Tenaris, producător global care detine printre altele fabrica de ţevi din Zalău, oţelăria din Călăraşi şi fabrica de prăjini de pompare din Câmpina, a realizat în ultimii 20 de ani de prezentă pe piata locală investitii de peste 500 de milioane de dolari, 97% din producţie ajungând la export.

 În România, grupul are peste 1.900 de angajati, în cele trei fabrici, dar şi în centrele de servicii din Ploieşti şi Cluj-Napoca, cele trei centre de colectare fier vechi şi birourile comerciale din Bucureşti.

“Cu această fundaţie solidă, viitorul este promiţător atât pentru prezenţa noastră în România, cât şi pentru dezvoltarea industrială a ţării, din care suntem mândri să facem parte. Vom continua să investim şi să inovăm, în conformitate cu angajamentul nostru pe termen lung”, a declarat Mihaela Popescu, Area Manager East Europe, North Sea & Sub-Saharan Africa al Tenaris.

TenarisSilcotub a avut o cifră de afaceri de 836 de milioane de dolari în 2023 în România, fiind un jucător activ inclusiv pe industria auto, unde furnizează atât ţevi, cât şi componente.

Prin strategii de reciclare şi reutilizare, compania are o rată de recuperare de 92%. În plus, Tenaris a lansat un proiect în Călăraşi , care urmează să fie finalizat în decembrie 2024 , pentru a produce energie din surse regenerabile, cu o putere nominală de 20 MW.

Pe plan social, compania ainvestit  peste 1 milion de dolari pe an în programele sale, cum ar fi acordarea de burse prin Programul de Burse Roberto Rocca cu peste 2.250 de elevi de liceu şi studenţi beneficiari, dotarea liceelor tehnice, organizarea de stagii industriale, şcoli de vară, cursuri de formare pentru profesori.