ZF Live

ZF Live. Dumitru Opriţoiu, project manager Centrul de Expertiză Europeană Europuls: „În următorii 7 ani, vom primi cea mai mare alocare de fonduri europene, iar România are şansa să recupereze o parte din întârzierile istorice“

Autor: Alexandra Cepăreanu

12.10.2020, 11:00 272

„Uniunea Europeană propune anumite linii de finanţare, anumite obiective, dar depinde de autorităţile centrale şi cele locale cum folosesc aceşti bani“.

Dumitru Opriţoiu, project manager Centrul de Expertiză Euro­peană Europuls, grup creat în urmă cu 10 ani de experţi ro­mâ­ni în afaceri europene, spune că România va primi în următorii şapte ani „cea mai mare alo­care de fonduri europene“, cu care va putea rezolva pro­blemele cu care se confruntă în prezent în materie de infras­tructură, educaţie, sănătate sau mediu.

„România are o şansă impor­tantă să recupereze o parte din întârzierile istorice. Suntem întârziaţi din punct de vedere al dez­vol­tării în multe zone: infras­tructură, edu­caţie. Una din­tre princi­palele condiţii este pregă­tirea unui plan de re­forme şi inves­tiţii, care să fie coerent, clar şi să fie îndreptat înspre viitor“, a spus Dumitru Opriţoiu, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

El a adăugat că Uniunea Europeană propune anumite linii de finanţare şi anumite obiective ce trebuiesc îndeplinite de statele membre, însă, depinde de auto­rităţile centrale ale fiecărei ţări cum folosesc banii atraşi prin fonduri europene.

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro