ZF Transilvania

Primăria Zalău investeşte 7,4 mil. lei în amenajarea unui centru de colectare deşeuri cu aport voluntar

Primăria Zalău investeşte 7,4 mil. lei în amenajarea...

Autor: Laurentiu Cotu

03.07.2024, 18:14 30

Primăria municipiului Zalău, judeţul Sălaj, a demarat un proiect de investiţii de 7,4 mil. lei (aproximativ 1,5 mil. euro), finanţat în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 3 - Managementul deşeurilor, pentru amenajarea unui centru de colectare deşeuri cu aport voluntar, amplasat pe strada Spicului.

’’Centrele de colectare cu aport voluntar sunt destinate colectării separate a deşeurilor care nu pot fi colectate în sitem <door-to-door> - deşeuri reciclabile şi biodeşeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale, precum şi fluxurile speciale de deşeuri - voluminoase, textile, din lemn, mobilier, anvelope, echipamente electrice şi electronice, baterii uzate, cadavre animale, deşeuri periculoase, deşeuri de grădină, din construcţii şi demolări’’, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Zalău.

Constructorul lucrării este compania Drum Inserv din Zalău, iar termenul de execuţie este de 3 luni pentru demolarea construcţiilor existente şi pregătirea suprafeţei pe care urmează să fie montate containere pentru colectarea deşeurilor. Suprafaţa centrului va fi de 2.419 mp şi va fi prevăzută atât cu containere descoperite, cât şi cu containere închise.