Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Andreea Pipernea, fost CEO al NN Pensii, a intrat în consiliul maib. Cea mai mare bancă din Republica Moldova a primit OK-ul şi pentru dividendele de 200 milioane de lei

Bursă. Andreea Pipernea, fost CEO al NN Pensii, a intrat...

Autor: Tibi Oprea

20.06.2024, 00:03 227

Andreea Pipernea, fost CEO al NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private Pilon II din România, a primit votul acţionarilor pentru un loc în Consiliul de Administraţie al maib, cea mai mare bancă din Republica Moldova, care intenţionează să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti.

Andreea Pipernea se afla pe lista pentru un loc în consiliul de conducere alături de alţi şapte candidaţi, numărul de locuri disponibile fiind limitat la şapte. Pe lângă Vytautas Plunksnis (preşedinte), Victor Miculeţ (vicepreşedinte) şi membrii Natalia Vrabie, Konrad Kozik şi Vasile Tofan, care făceau deja parte din CA, au fost făcute două numiri noi – Andreea Pipernea şi Madeline Alexander.

Andreea Pipernea a finalizat studiile Facultăţii de finanţe şi bănci din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti în 2000. Are un MBA la ASEBUSS obţinut în 2010, iar la Henley Business School în Marea Britanie a finalizat un program de directorat independent în 2020. Între 2014 şi 2017, Andreea Pipernea a fost vicepreşedinte corporate banking în cadrul Citibank România, iar din 2017 în 2023 a fost CEO şi preşedinte al executivului fondului de pensii NN. Madeline Alexander este expert în domeniul auditului şi consultanţei, cu o carieră care a trecut prin KPMG, Deloitte şi TGS România, făcând în prezent parte din consiliile de administraţie ale unor companii cotate la bursă.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro