Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Cum vede IFB Finwest acţiunile Antibiotice după creşterea de 245% din ultimul an: Parametrii financiari sugerează prudenţă pentru investitorii pasivi

Bursă. Cum vede IFB Finwest acţiunile Antibiotice după...

Autor: Tibi Oprea

31.05.2024, 07:00 3280

♦ Se estimează că sectorul farmaceutic va înregistra o expansiune de peste 10% pe termen scurt şi mediu, Antibiotice prognozând o rată de creştere de 15%.

Antibiotice Iaşi (ATB), principalul producător de medica­mente generice din România şi unul dintre performerii bursieri din ultimele 12 luni, se află în prezent la maxime istorice la Bursa de Valori Bucureşti, în urma unei ascensiuni rapide după o perioadă prelungită de stagnare, remarcă IFB Finwest, intermediar de top 10 la BVB, într-un raport de analiză publicat pe BVB Research Hub.

„O corecţie a pieţei este anticipată, însă nu există indicatori clari cu privire la momentul sau la potenţialele niveluri de preţ pentru aceasta. Natura concentrată a acţionariatului – cu un free float teoretic de numai 17,5% – dimi­nuează presiunea la cumpărare în comparaţie cu un scenariu care ar presupune o distribuţie mai largă a acţiunilor. Parametrii financiari sugerează, de asemenea, prudenţă pentru investitorii pasivi: randamentul dividendelor s-a situat la 0,40 în 2022, iar raportul PER este relativ ridicat pentru piaţa internă, la 16,48, conform datelor furnizate de Bursa de Valori Bucureşti.

„Aceste cifre indică faptul că alţi emitenţi interni oferă randamente mai avantajoase ale dividendelor”, notează brokerul.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro