Business Hi-Tech

Vodafone a lansat un serviciu de notificare prin SMS pentru utilizatorii Facebook

Vodafone a lansat un serviciu de notificare prin SMS pentru utilizatorii Facebook

Autor: Ştefan Vrabie

28.07.2011, 12:05 426

Vodafone, numărul doi pe piaţa de telefonie mobilă din România,a lansat pentru clienţii Vodafone un serviciu gratuit de notificareprin SMS pentru utilizatorii Facebook. Noul serviciu Facebookpermite utilizatorilor reţelei de socializare să primeascănotificări gratuite prin SMS, chiar dacă aceştia nu au acces lainternet de pe telefonul mobil.

Serviciul permite celor care au cont pe Facebook să îşimonitorizeze activitatea pe contul lor personal, direct de petelefonul mobil prin intermediul notificărilor gratuite primiteprin SMS. Aceştia pot să fie activi pe Facebook şi săinteracţioneze cu prietenii lor, postând comentarii sau trimiţândmesaje, tot de pe telefonul mobil: prin trimiterea unui mesaj textcatre numarul 32665 (FBOOK). Acest serviciu suplimentar estetaxabil, iar tariful este de 0,05 euro credit/SMS pentru clienţiiCartelei Vodafone şi 0,06 euro/SMS pentru abonaţi, TVA inclus.

Pe lângă serviciul de notificări Facebook prin SMS, clienţiiVodafone au mai multe servicii la dispoziţie pentru accesareareţelei de socializare printre care: m.facebook.com - primavariantă pentru mobil a reţelei sociale Facebook adaptată pentrutelefonul mobil, disponibilă tuturor clienţilor Vodafone precum şi0.facebook.com - un mod de a folosi Facebook gratuit.

0.facebook.com este o versiune simplificată a site-ului de mobilFacebook (conţine doar text), iar traficul de date consumat pentrua naviga în 0.facebook.com este gratuit, exclusiv pentru clienţiiVodafone. Un alt mod de a folosi Facebook este prin aplicaţiaFacebook Java pentru telefoane non-smartphone.