Business Hi-Tech

ZF Cybersecurity Trends 2024. Ion Georgescu, country manager România şi Moldova, Bitdefender: Educaţia despre atacurile cibernetice şi riscurile din mediul online ar trebui să înceapă din gimnaziu, nu din momentul angajării într-o companie

Ion Georgescu, country manager România şi Moldova, Bitdefender: Tehnologia şi factorul uman merg mână în mână, de asta e importantă educaţia. Însă fără reglementare vom vorbi despre educaţie, strategie de securitate cibernetică şi rezilienţă cibernetică fără niciun efect.

Ion Georgescu, country manager România şi Moldova, Bitdefender: Tehnologia şi factorul uman merg mână în mână, de asta e importantă educaţia. Însă fără reglementare vom vorbi despre educaţie, strategie de securitate cibernetică şi rezilienţă cibernetică fără niciun efect.

Autor: Alexandra Cepăreanu

13.06.2024, 12:00 56

„Se tot discută de parteneriatul public-privat când vorbim despre cybersecurity şi nu numai, în acelaşi timp, ce trebuie să facem e să investim în zona de educaţie plecând de la liceu, de la şcoala gimnazială. Ar trebui să fie chiar o materie în această direcţie pentru a creşte nivelul de conştientizare la nivel de individ - care ulterior va fi responsabil şi va ajunge într-o organziaţie.“

Educarea timpurie a populaţiei cu privire la securitatea cibernetică este esenţială pentru a gestiona şi preveni ameninţările şi atacurile ciber­netice într-o lume digitală în continuă evo­luţie şi pentru a promova compor­tamente cât mai sigure în mediul online, consideră Ion Georgescu, country manager România şi Moldova, Bitdefender - una dintre cele mai de succes companii de IT din România, care a devenit un lider la nivel global pe piaţa soluţiilor de securitate cibernetică.

„Se tot discută de parteneriatul public- privat când vorbim despre cybersecurity şi nu numai, în acelaşi timp, ce trebuie să facem e să investim în zona de educaţie plecând de la liceu, de la şcoala gimnazială. Ar trebui să fie chiar o materie în această direcţie pentru a creşte nivelul de conştientizare la nivel de individ – care ulterior va fi responsabil şi va ajunge într-o organizaţie şi va putea să-şi definească foarte bine obiectivele şi principiile când vorbim de ce tipuri de informaţii utilizează, folosind tehnologia de care nu ne putem lipsi şi care ne ajută în toate procesele de business. Toată zona de educaţie ca şi impact la nivel de societate cu siguranţă ne va duce într-o zonă de confort atât din punctul de vedere al adopţiei instrumentelor şi soluţiilor de securitate cât şi din punct de vedere conştientizare cu privire la riscurile din mediul online“, a explicat Ion Georgescu în cadrul conferinţei ZF Cybersecurity Trends 2024. Protecţia datelor în era AI.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro