Business Internaţional

România va semna un acord strategic de cooperare cu producătorul american de drone militare Periscope Aviation

România va semna un acord strategic de cooperare cu...

Autor: Alexandru Nanu

19.05.2024, 13:22 141

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul Societăţii Carfil SA, subsidiară a companiei naţionale Romarm SA, va semna un acord strategic de cooperare industrială cu producătorul american de drone militare şi civile – Periscope Aviation, la BSDA 2024.

Semnarea Acordului de Asociere de Participare va avea loc vineri, 24 mai 2024, la ora 11:00, la standul CN Romarm SA din Pavilionul A, A 827.

Acest acord marchează o premieră pentru industria românească de apărare, fiind primul parteneriat strategic al unei companii autohtone în domeniul construcţiei de UAV-uri militare şi civile. Proiectul vine ca răspuns la cererea tot mai mare de astfel de echipamente din diverse industrii, cu accent deosebit pe domeniul apărării.

Societatea Carfil SA, cu o istorie de peste 100 de ani în producţia de armament şi muniţie pentru artilerie, se numără printre cele mai importante companii din industria de apărare a României.

Periscope Aviation reprezintă divizia de drone a Chartis Federal, fiind cea mai recentă investiţie a companiei americane, renumită pentru inovaţia sa în sistemele UAV tactice de înaltă performanţă.