Business Internaţional

Situaţie tensionată înaintea alegerilor din Marea Britanie: Englezii bogaţi încep să îşi vândă proprietăţile de teama unor noi posibile taxe. Laburiştii promit că „muncitorii” nu vor plăti mai mult

Situaţie tensionată înaintea alegerilor din Marea...

Autor: Valeriu Dănilă

03.07.2024, 17:12 140

Oamenii bogaţi din Marea Britanie încep să-şi vândă proprietăţile şi activele de teama câ o schimbare de guvern ar aduce creşterea taxelor, scrie FT.

Persoane active în industria de wealth management au arătat că „o mulţime de clienţi” au venit cu întrebari referitoare la creşterea taxelor.

Toby Tallon, partener la Evelyn Partners, a explicat că unii dintre clienţii săi „au început să-şi vândă activele”, în special cei care au nevoie de cash, în timp ce alţii „stau în expectativă până după alegerile generale”.

În acest timp laburiştii au promis că nu vor majora taxele pentru „oamenii muncitori”, dar că analizează creşterea altor taxe precum cele pe proprietăţi.

Ian Cook, analist la Quilter Cheviot, a explicat că „mereu vedem creşteri de clienţi în preajma alegerilor, oamenii vrând să vadă cum vor fi afectaţi de noile politici fiscale”.

Acesta se proununţă împotriva creşterii taxelor arătând că „vor descuraja investiţiile în Marea Britanie, într-o perioadă în care acestea sunt foarte necesare”.